I kontrast till målningarna glittrar det lockande av silversmycken i galleriets glasskåp. Det är målaren Emanuel och smyckesdesignern Marianne Javelid som inbjuder till årets första utställning på Åstorps huvudbibliotek..................

BMZ.se den 15 januari 2015

 

Javelid gånger två på ny utställning!
På söndag blir det vernissage i Markaryds kulturhus. Emanuel och Marianne Javelid kommer då att visa upp sina verk. De båda konstnärerna är bosatta i Löberöd utanför Lund. Fastän de är ett par så skiljer sig arbetet åt...........

Smålänningen den 19 september 2013

 

 – Konstrundan står för en tredjedel av min års försäljning. Så det är alltid en ängslan inför påsk vad gäller väder och konjunktur, säger Emanuel Javelid, ordförande för KMS.

Sydsvenskan den 29 mars 2013

 

 "Sydsvenskan träffar Marianne och Emanuel Javelid, båda 56, hemma i huset med ateljé i Brödåkra för att få veta mer om varför två stadsbor från Malmö väljer att bo på landet. Hon är silversmed och han är målare"

Sydsvenskan 10 januari 2013

 

 "Marianne och Emanuel är ett konstnärspar i ordets rätta bemärkelse. Många konstnärer finner dragning till varandra och blir ett par - både på gott och ont. Balansgången blir ofta svår då ens partner ska våga ha åsikter om ens eget skapande. För paret Javelid fungerar detta alldeles utmärkt. Personkemin är den bästa tänkbara. Det är som om de hela tiden kompletterar varandra i tankegång och uttryckssätt."

- Romelegårdens Konstmagasin 2010

 

"174 konstnärer som ville ställa ut har av en jury sållats ner till 52. Två av dessa är konstnärsparet Marianne och Emanuel Javelid. I år är det tredje året de ställer ut på Romelegårdens sommarutställning. Hon med sina silversmycken och han med kontrast rika och färgglada målningar med fruktmotiv."

- Skånska Dagbladet 2 juli 2010